Ortopedisk massage

ORTOPEDISK

MASSAGE

Denna behandlingsprincip innefattar svensk massage, kroppsterapi med djupvävnadbehandling och friktionsbehandlingar. Friktionsterapi bryter ner dålig ärrvävnad och förhindrar dess återkomst.  Specifika övningar ges. Ortopedisk massageterapi är en speciell typ av massageterapi fokuserad på rehabilitering av mjukvävnadsskador. Målen för en ortopedisk massagesession inkluderar vanligtvis minskande avsmärta, ökad R.O.M och förbereder kroppen på att återgå̊ till normala dagliga rutiner.


Vad är ortopedisk massage?

Ortopedisk massage fokuserar på vävnader och muskler som omger kroppens leder. Medan det syftar till att lindra källan till kroppssmärta och spänningar, fungerar ortopedisk massage också för att återställa balansen i dessa fysiska strukturer.

Vanligtvis är mjukvävnadssmärta och skada det som initialt drar en klient till en massageterapeut som specialiserat sig på ortopedisk massage. Denna smärta kan vara postoperativ smärta, smärta från en akut skada eller smärta från överansträngning på grund av en upprepad rörelse från en aktivitet som tennis, hockey eller jogging. Oavsett orsaken till muskelskadorna är avsikten med den ortopediska massagen att förlänga och mjuka musklerna och ligamenten, vilket möjliggör bättre rörelseomfång för de drabbade lederna.Hur ortopedisk massage skiljer sig från andra typer av massage

Ortopedisk massage är en terapeutisk massage som är avsedd att uppnå mätbara resultat. Ortopedisk massage är utformad för att återföra lederna till deras normala funktionsområde, samt för att minska smärtan från ledrörelser.

Svensk massage fokuserar på övergripande avkoppling, medan djupvävnadsmassage minskar djup muskelsmärta och belastning. Naturligtvis kan alla massage tekniker förbättra ledrörelser och funktion, men ortopedisk massage är särskilt avsedd att göra det.

Ortopediska massageterapeuter måste ha en omfattande förståelse för anatomi och hur feljustering av mjukvävnaderna kan påverka muskuloskeletala systemet och leda till smärta och skada.